Árajánlat
Főoldal » Lakossági szolgáltatások

Mit foglal magában?

Lakossági szolgáltatások

Ingatlan tulajdonosként gyakran találkozhatunk az ingatlan - nyilvántartást érintő feladatokkal, legyen szó akár telekhatárt érintő ügyekről, vagy telken belül történt változásokról. Ezek megoldásában nyújtunk teljes körű földmérő szolgáltatást.

Telekhatár kitűzés

Telekhatár kitűzése, hivatalos, ingatlan-nyilvántartási adatok alapján.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Épületfeltüntetés, épületbontás

Épít, bővít, bont? Bízza ránk az ingatlan -nyilvántartásbeli átvezetést!

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Telekalakítás

Telekfelosztás, telekhatár-rendezés, telekegyesítés, telekcsoport újraosztás.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Használati megosztás

Osztatlan közös tulajdonban lévő telken a tulajdonviszonyok használati rendjének szabályzása.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Szolgalmi jog bejegyzés

A változási vázrajz dokumentálása elengedhetetlen feltétele a szolgalmi jog létrejöttének.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Művelési ág változás

Amennyiben a termőföld művelési ága megváltozik, azt be kell jelenteni az illetékes járási hivatalnál.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Társasházi alaprajz készítés

Társasházi alaprajz készítése alapító okirathoz.

TovábbLila, jobb irányba mutató nyíl

Kérdése van?

Gyakran ismételt kérdések

Változási vázrajz a földmérő által készített, az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis tartalmának, valamint a jogok és tények változását eredményező digitális és papíralapú földmérési munkarész.

Minden munka, telek és körülmény más és más, ettől függően a földmérési díjak is egyedi módon alakulnak. A részletek ismeretében határozható meg, hogy az adott feladat milyen költségekkel járhat.

Szolgáltatásunkat választva Önnek a földmérési ügyekben teendője nincs, mi egy kézben elintézzük a földhivatali ügyeket, hogy megkíméljük ügyfeleinket a hivatali ügyintézés bonyodalmaitól.

A földmérési munkarészek elkészítése nagyban függ a földhivatali ügyintézés gyorsaságától. A munka megkezdése előtt az érintett területre vonatkozó adatokat kell vásárolnunk a földhivataltól (az adatszolgáltatás átfutási ideje 1-2 hetet is igénybe vehet). Ezt követően elvégezzük a terepi felméréseket. A mérések feldolgozásával elkészítjük a földmérési munkarészeket, amit eljuttatunk a földhivatalba. Ezek átfutása átlagosan 3 hét, amely az ügy fontosságához mérten változhat. A földhivatalnak a vizsgálatra és záradékolásra jelenleg érvényben lévő jogszabály szerint 60 napja áll rendelkezésre. A záradékolást követően továbbítjuk ügyfeleinknek az elkészült munkarészeket.

Ingatlan-nyilvántartást érintő földmérési munkát csak a földhivatal által szolgáltatott adatok alapján lehet készíteni. Adatszolgáltatás keretében a hivatal információkat és térképet szolgáltat az érintett területről, adott esetben annak környezetéről. A földmérő ezek felhasználásával készíti el a földhivatalnak az átvezetéshez szükséges dokumentumokat.

Ingatlan-nyilvántartást érintő földmérési munka esetén a munkadíjon felül számolni kell további földhivatali díjakkal is, ami a munka fajtájától függően áll a földhivatali adatszolgáltatásból, a földmérési munka vizsgálatából, ingatlan-nyilvántartási átvezetésből, telekalakítási eljárási díjból.

A földmérési tevékenység végzettséghez kötött, így azt csak arra jogosult személy végezheti! A jogosultságát az erre a célra kiállított földmérő igazolvány tanúsítja. Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis tartalmában változást eredményező földmérési és térképészeti munka minőségét érvényes földmérő igazolvánnyal és ingatlanrendező földmérő minősítéssel rendelkező földmérő tanúsítja.